Foto

QR Codes uitleg

Een QR-code is een twee-dimensionale streepjescode die in 1994 is ontwikkeld door een Japanse bedrijf. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response ("snelle reactie"); de code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden in Japan inmiddels algemeen gebruikt in tijdschriften, op bushaltes en op visitekaartjes. In Nederland is de code terug te vinden op de e-tickets van de NS en op steeds meer verpakkingen van producten.

Al vroeg beschikte men in Japan over gsm-telefoons met camera's en internet-toegang (i-mode). Zo ontstond het idee de QR-code te gebruiken voor het aanbieden van een URL of websiteadres. De URL wordt hierbij gecodeerd tot een QR-code, die wordt afgedrukt in een tijdschrift, op een poster, of op de verpakking van een product. De gebruiker richt zijn cameratelefoon op de QR-code, en neemt hiervan een foto. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de telefoon de bijbehorende website wordt getoond.

Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam op een telefoon intypen van een URL.

Op een vergelijkbare manier kunnen emailadressen, sms berichten, telefoonnummers en zelfs teksten (maximaal 7089 tekens) worden aangeboden.

 

QR Codes leverbaar via Handelsdrukwerken.nl

Via onze webshop kunt u zelf QR codes bestellen. Dit werkt als volgt: 

u mailt een tekstregel (max. 7.000 tekens), die bestaat bijvoorbeeld uit uw eigen websiteadres of aanbieding en u ontvangt van ons de bijbehorende QR code die hieraan gekoppeld is. U ontvangt een digitaal bestand in formaat jpg, tif of eps. Dit bestand kunt u verder verwerken in uw opmaak. Voor het produceren van de QR code wordt niets in rekening gebracht, mits u een bestelling plaatst via onze webshop www.handelsdrukwerken.nl

 

Diverse QR Code lezers te downloaden

Om de QR codes te kunnen lezen, dient u software te installeren op uw mobiele telefoon die geschikt is voor uw merk, type, etc. Op de website van uw telefoonleverancier kunt u hier meer informatie over vinden of via een zoekmachine (b.v. Google).| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies